Vizitka

Rotaract klub
Nova Gorica

Ajševica 13
5000 Nova Gorica

Intranet

Arctur

Projekt »Pod strehco - Ljudska kuhinja v Ljubljani«

natisni

Projekt Pod Strehco – Ljudska kuhinja v Ljubljani je skupni projekt petih večjih humanitarnih organizacij. Izhaja iz potrebe ter spoznanja, da Ljubljana z okolico potrebuje organizirano in trajno pomoč ljudem v stiski. 

Ideja o Ljudski kuhinji ni nova. Podobni koncepti že uspešno delujejo po svetu (tudi v Sloveniji, v Maribortu). Projekt je zasnovan kot razdeljevalnica toplih obrokov hrane za približno 200 upravičencev dnevno. Mesečni načrt je razdeliti okoli 6000 obrokov.

Mestna občina Ljubljana je projekt podprla tako, da je v brezplačno uporabo odstopila prostore na Zaloški cesti, ki so bili že prej namenjeni gostinski dejavnosti. Obnovljeni prostori bodo hkrati razdeljevalnica hrane in na voljo tudi za izobraževalne in podobne aktivnosti. Projekt je namenjen lažji integraciji ljudi iz obrobja družbe.

Tudi naš klub je priskočil na pomoč pri zbiranju sredstev za ta projekt in sicer smo na stojnici, ki je bila v Ljubljani postavljena deset dni v decembru, zbirali dobrodelne prispevke, ki bodo šle za omenjeni projekt. 

Aktualno

Fotogalerije

Predavanje: Niko Gorjupveč...