Vizitka

Rotaract klub
Nova Gorica

Ajševica 13
5000 Nova Gorica

Intranet

Arctur

Tabor "SLOVENIA TRIP 2013"

natisni

V našem klubu smo letos že 5. leto zapored gostili člane iz drugih Rotaract klubov po svetu. Tokrat smo poskbeli za 8 gostov, ki so prihajali iz najrazličnejših predelov sveta (Avstralija, Brazilija, Armenija, Grčija, Nemčija, Libanon, Kosovo, Egipt).

 

Prvi dan smo gostom razkazali Novo Gorico z okolico. Zbrali smo se na Trgu Evrope, skupnem trgu obeh Goric, ter pot nadaljevali proti razglednemu stoplu v Gonjačah, kjer smo si s 23m visokega stolpa ogledali prečudovito pokrajino Goriških Brd, v daljavi pa smo opazili tudi gore (Julijske in Karnilijske Alpe, Dolomiti) na eni strani ter Kras, Tržaški zaliv ter Vipavsko dolino in Trnovski gozd na drugi strani. Ustavili smo se tudi v majhni vasici Šmartno, nato pa smo se zapeljali preko Oslavja do parka v Gorici (Italija), kjer smo se ohladili v Soči ter nahranili že pošteno lačne želodčke.  Večer smo nadaljevali s pripravo piknika ter plesa, ki se je nadaljeval do zgodnjih jutranjih ur.

Naslednji dan smo goste popeljali čez “mejo” v sosednjo Gorico. Ogledali smo si park Coronini ter center Gorice. Po kosilu smo se poslovili ob kozarcu soka v baru ob Soči, kjer smo predali udeležence Rotaract klubu Portorož Koper. Upamo, da smo gostom približali lepote naše dežele ter da se bodo k nam še kdaj vrnili.

 

Utrinke iz preteklih taborov si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

- SLOtrip 2012
- SLOtrip 2011
- SLOtrip 2010
- SLOtrip 2009

Aktualno

Fotogalerije

Novoletna dobrodelna košaricaveč...