Vizitka

Rotaract klub
Nova Gorica

Ajševica 13
5000 Nova Gorica

Intranet

Arctur

RYLA

natisni

Naša članica Maruša Peršolja se je v tednu med 15. in 20. aprilom 2013 kot prva tuja gostja udeležila Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) sosednjega Italijanskega distrikta 2060 v kraju Castelfranco Veneto. Letos so RYLA-o organizirali že 30. leto zapored, udeležilo pa se je kar 61 mladih med 18. in 29. letom. Ryla je nosila naslov »Politika, ekonomija, vrednote: Kakšna Evropa jutri?«. 

V dopoldanskih urah so udeleženci poslušali predavanja izjemnih podjetnikov ali profesorjev kot npr. Giorgio Dominese, Francesco Abrizio, Giovanni Costa, Andrea Dorigo itd. Glava tema predavanj je bila Evropska Unija, sodelovanje med državami, trenutna kriza, poslovanje s Kitajci in podobno. V popoldanskih urah pa so obiskali podjetja Replay jeans, Dotto trains, Nonno Nanni, ProGest in spoznavali znamenitosti kraja.

Po uradnem delu in obilnih obrokih je skupina, katere del je bila tudi naša članica, zbirala slike in pisala članke za »RYLA press« revijo, katero so dnevno izdajali. Obiskal jih je tudi sedanji guverner distrikta, Alessandro Perolo, ki je prejel našo zastavico in zastavico našega botrskega kluba.

Izmenjavo pa je Maruša opravila tudi z novo ustanovljenim Rotaract klubom Castelfranco Veneto. Maruša RYLO opisuje kot nepozabno in nadvse konstruktivno izkušnjo tako na osebnem kot poslovnem področju, obenem se zahvaljuje Rotary klubu Tržič Gradež za ponujeno priložnost in upa, da je bil to le začetek tradicije izmenjav članov med slovenskim in italijanskim distriktom.

 

Aktualno

Fotogalerije

Rotaract Navdih 2016več...