Vizitka

Rotaract klub
Nova Gorica

Ajševica 13
5000 Nova Gorica

Intranet

Arctur

Predavanje "Bolezen srca: kakšen bi lahko bil svet?"

natisni

V četrtek 31. januarja 2013, je imel naš član Uroš Šinigoj predavanje na sestanku Rotary kluba Nova Gorica. Tema predavanja je bila, kakšen bi lahko bil svet, če bi uspeli izkoristiti in spraviti v prakso znanje, ki ga imamo o bolezni srca na voljo dandanes. Na predavanju se nas je zbralo okrog 20 Rotarijcev in Rotaractovcev. 

Uroš nam je povedal, da je bolezen srca postala velik problem šele takrat, ko se je ob odkritju antibiotikov in cepiv ter ob boljši sanitarni ureditvi okolja krepko podaljšala življenjska doba. Povedal nam je o Framinghamski študiji, najdaljši populacijski študiji bolezni srca, ter nam predstavil raziskave, ki kažejo, da je bolezen srca v veliki meri odvisna od našega življenjskega sloga.
Drugi del predavanja je bil bolj interaktiven. Govoril je o tem, zakaj ljudje ne začnemo zdravo živeti, čeprav vemo, kaj je zdrav življenjski slog. Analiziral je delovanje svetovnega giganta McDonaldsa, pogovarjali smo se na kak način povečujejo svojo gledanost nekateri portali, nato pa smo se skupaj zabavali ob čustveno inteligenčnem testu.
Predavanje je bilo zanimivo, tako da se je razvila živahna razprava tudi po predavanju. Komaj čakamo na novo predavanje!

Aktualno

Fotogalerije

Naš član, An Krumberger, postal DRR 2012/13več...