Vizitka

Rotaract klub
Nova Gorica

Ajševica 13
5000 Nova Gorica

Intranet

Arctur

3. Distriktna predsedniška konferenca distrikta 1912

natisni

V soboto, 3.11.2012, smo v Rotaract klubu Nova Gorica organizirali 3. Distriktno predsedniško konferenco distrikta 1912. Srečanje smo organizirali v Gostišču Šterk, kjer se drugače odvijajo tudi naši redni sestanki. 

 

Zelo smo veseli, da smo lahko gostili preko 90 gostov iz Rotaract klubov iz Slovenije in tujine, predstavnike Rotary in Interact klubov ter tudi prijatelje iz Leo klubov. Med drugim so nas s svojo prisotnostjo počastili guverner distrikta 1912, g.Otmar Zorn, predstavnik za mladinsko dejavnost, g. Matjaž Brezigar, DRR distrikta 1913/Hrvaška, Mirna Bačić, ERIC Board Member, Francesco Meloni in Nika Anžel, ERIC Country Representative za Hrvaško, Julija Turk, ERIC Country representative za Francijo, Monako in Andoro, Hana Ramšak, Leo distirktna predsednica, Petra Zupančič, ter še mnogi udeleženci iz vseh Rotaract klub iz Slovenije, večine klubov v ustanavljanju ter še drugi predstavniki Rotaract klubov iz Hrvaške in Italije.


Konferenco smo začeli na malce drugačen način, saj smo se v našem klubu odločili, da želimo na distriktnih konferencah v Sloveniji vpeljati nov protokol, zato smo konferenco pričeli s himnami in pozdravom zastavi. Kmalu po tem, ko so vsi funkcionarji ter predstavniki iz tujine ter Leo klubov povedali nekaj uvodnih besed, je DRR distrikta 1912, An Krumberger, začel z uradnim delom konference. V prvem delu konference, ki je bil predvsem namenjen pregledu delovanja klubov, smo pozdravili vseh 6 klubov iz Slovenije. Predsednik vsakega kluba nam je predstavil delovanje njihovih klubov ter nas povabil na njihove bodoče projekte. Slišali smo tudi poročila DRR Ana Krumbergerja, ERIC Country Representative, Barbare Gradišek, ter DICA, Borisa Šujka. Prav tako so predsedniki vseh klubov svečano podpisali pravilnik Distrikta 1912 za Rotaract, ki je tako uradno stopil v veljavo. Po predstavitvah vseh klubov je sledil zasluženi odmor za kavo.

Kmalu po tem, ko je vsem uspelo na hitro popiti kavo ali kozarec soka ter prigrizniti kakšno slaščico, smo že nadaljevali z drugim uradnim delom konference. Drugi del konfernce smo začeli s predstavitvijo novega vseslovenskega projekta, ki je prišel na pobudo RAC Grosuplje. Boris Šujko in Miha Zorec sta predstavila svetovni portal, ki bi deloval kot podlaga za vse Rotaract tabore in tripe (www.rotaract-trip.com – stran je v izdelavi) . Po predstavitvi novega projekta pa so sledile še predstavitve štirih Rotaract klubov, ki so v ustanavljanju. Tako smo prisluhnili RAC Ajdovščina, RAC Ljubljana Center, RAC Ljubljana Emona ter RAC »obala«. Z velik navdušenjem smo prisluhnili bodočim članom naše velike rotarijske družine. Po uradnem zaključku konference smo prisluhnili še predstavitvi Julije Turk, ki je predstavila projekt »REM Zagreb 2014« ter našemu članu Urošu Šinigoju, ki je predstavil nov projekt našega kluba »Rotaract štipendist«.

Ker pa je bila naša konferenca tudi dobrodelno obarvana, smo takoj po koncu protokolarnega dela začeli s srečelovom, izkupiček katerega bo namenjen sredstvom za akcijo Rotaract štipendist. Po prvem delu srečelova smo že dobili prve dobitnike nagrad, nato pa je sledila večerja. Po tem, ko smo se vsi naužili okusnih dobrot, ki so jih za nas pripravili v Gostišču Šterk, smo nadaljevali z drugim delom srečelova. Vrednost nagrad se je stopnjevala in vedno težje smo pričakovali podelitev glavne nagrade, tabličnega računalnika. Med samim srečelovom in tudi med premorom med drugim in tretjim delom le-tega, pa nas je za zabavo že ogrevala DJ Calixta. Takoj po kratkem premoru z DJ-ko smo že bili pripravljeni za zadnji del, v katerem smo poleg glavne nagrade podelili še mnoge druge, med temi tudi voucher za Rotaract Navdih, ki bo v organizaciji RAC Nova Gorica maja 2013. Ko je bila glavna nagrada podeljena, pa je bil čas, da se končno vsi sprostimo in dodobra spoznamo, sledil je namreč žur do jutranjih ur. Za nekatere  so jutranje ure prišle kmalu, za tiste najbolj vztrajne pa so prišle šele ob sončnem vzhodu.

Ker nam je deževje preprečilo, da bi se v dopodlanskih urah naslednji dan odpravili na sproščeno druženje v Goriška Brda, smo se nekateri Rotaractovci poslovili ob kavi oz. čaju v centru Nove Gorice.

V RAC klubu Nova Gorica bi se radi zahvalili vsem vam, ki ste prišli na našo konferenco in zelo smo bili veseli, da ste se vabilu odzvali v takšnem številu. Skupaj smo ponovno dokazali, da smo v Rotaractu distrikta 1912 čudoviti člani, ki skupaj zmoremo ogromno in tako bomo delovali tudi v prihodnje. Če ne prej, se vidimo v Mariboru na prihodnji distriktni predsedniški konferenci.

Prav posebej bi se radi zahvalili tudi vsem sponzorjem, ki so pripomogli, da je bila konferenca še boljša in da bomo lahko z izkupičkom od srečelova naredili nekaj dobrega ter pomagali nadarjenemu dijaku/dijakinji naše regije, skozi natečaj, ki ga bomo izvedli v pričetku prihodnjega leta, da prejme mesečno štipendijo celo prihodnje šolsko leto:

- Soške elektrarne NG 

- Kobariški muzej

- Kafe B (Qlandija Nova Gorica)

- Trgovina Prestiž (Qlandija Nova Gorica)

- ESAL

- Rokmar

- Printbox

- Ekološka kmetija Mlečnik

- Gostišče Šterk  

- Vinska klet Vipava

 - Rotary Slovenija

Aktualno

Fotogalerije

Predavanje: Maja Usicoveč...