Vizitka

Rotaract klub
Nova Gorica

Ajševica 13
5000 Nova Gorica

Intranet

Arctur

Predaja preko sto knjig Združenju Varnih hiš

natisni

Člani našega kluba smo zbrali preko sto knjig (romani, pesniške zbirke, knjige za otroke ter ostala literatura), ki smo jih darovali Združenju Varnih hiš Nova Slovenija. Zahvale gredo še nekaterim posameznikom, in sicer Tini Hozjan, Tomiju Špacapanu in Nini Mikuš, ki so nesebično podarili knjige, ki jih niso več potrebovali.

 

Knjige smo predali nekje v Ljubljani, saj so varne hiše skrbno varovane in niso izpostavljene javnosti. Od tam dalje bodo knjige predali povsod po Sloveniji, kjer so varne hiše. Upamo, da si bodo tako ženske kot tudi moški in otroci lahko vzeli čas in vsaj za trenutek s knjigo v roki pozabili na žalostne trenutke.

Kaj pravzaprav je Združenje Varnih hiš Nova Slovenija?

To je dobrodelna organizacija, ki je bila ustanovljeno leta 2005 in kot tako že več kot štiri leta uspešno deluje na področju zaščite in zagotavljanja varnosti kakorkoli ogroženih žena in otrok z možnostjo bivanja v varnih hišah. Delujejo na področju celotne Slovenije, varne hiše pa so nahajajo na skritih lokacijah.

Program Varna hiša za ženske je namenjen ženskam in njihovim otrokom, ki v partnerskih, družinskih ali sorodstvenih odnosih doživljajo kakršnokoli obliko nasilja. Program vključuje 24-urno telefonsko svetovanje. Ponujajo pa tudi možnost bivanja od enega dneva do enega meseca.

Več o društvu si lahko preberete na njihovi spletni strani.

 

 

 

Aktualno

Fotogalerije

Gostovanje članov Rotaract klubov iz drugih državveč...