Vizitka

Rotaract klub
Nova Gorica

Ajševica 13
5000 Nova Gorica

Intranet

Arctur

Slovenia Trip

natisni

Rotaract klubi iz Nove Gorice, Ljubljane, Novega mesta, Celja, Grosuplja in Maribora smo med 1 in 10 julijem 2011 gostili devet rotaractovcev iz devetih držav po svetu. V teh desetih dneh smo gostom razkazali našo prečudovito deželo. 

Tudi naš klub je že tretje leto zapored gostil člane Rotaract klubov iz različnih delov sveta, in sicer so bili letos gostje iz Mehike, Malezije, Turčije, Ukrajine, Poljske, Španije, Portugalske, Švice in Belgije. Spoznali smo različne kulture in sklepali nova prijateljstva. 

Naš klub je gostom pripravim raznolik in pester program. Prvi dan smo jim razkazali Kobarid, kjer so si ogledali slap Kozjak. Na Kostnici pa smo jim na kratko razložili zgodovino tega predela Slovenije, saj je kraj znan po burni preteklosti. Med drugim se je ravno tukaj odvijal največji vojaški spopad v gorati pokrajini v zgodovini človeštva. Večer pa smo zaključili v prijetnem druženju, in sicer smo pripravili piknik na vikendu enega izmed članov našega kluba, ki je postalo že vsakoletna senzacija za nepozabna druženja.

Naslednji dan smo jim v dopoldanskem času razkazali Novo Gorico in okolico. Peljali smo jih tudi na Trg Evrope, Kekec, razgledni stolp v Gonjačah (Goriška Brda) ter ogled solkanskega mostu. Po kosilu pa nas je pot vodila do Devina ter gradu Miramar. Od tam dalje pa preko Trsta do slovenske obale, kjer smo goste predali drugemu klubu.